Sivut

tiistai 21. helmikuuta 2012

Kokemuksia airbnb:stä

Tässäpä taas matskua vanhan blogin puolelta, jos joku muukin innostuisi käyttämään hyväksi havaitsemaamme Airbnb:tä.

********

Nyt taas lisää matkaan liittyviä postauksia, sillä ajattelin kirjoitella omia kokemuksia airbnb-palvelusta, jota kokeilimme siis tällä matkalla ensimmäisen kerran. Aikaisemmin kirjoitin aiheesta täällä.

Airbnb on sivusto, jossa ihmiset ympäri maailmaa pystyvät vuokraamaan ylimääräisiä huoneita tai asuntoja vieraille. Varasimme airbnb:n kautta huoneen Lontoosta vain muutamaa viikkoa ennen lähtöä ja vielä silloinkin palvelussa riitti hyvin valinnanvaraa. Tosin jos muutamaa viikkoa ennen matkaa yrittää etsiä hotellihuonetta Lontoosta, kannattaa suosiolla luovuttaa.


Sivuston käyttö oli todella helppoa ja varmasti kuka tahansa osaa varata sieltä yöpaikan. Selaus, profiilin luominen ja vuokraajien kanssa viestittely oli vaivatonta ja muut vuokraajat olivat myös kommentoineet vuokraamiaan huoneita. Maksu hoidettiin joko luottokortilla tai Paypalin kautta. Yöpymisen jälkeen vuokraaja tietenkin sitoutuu antamaan palautetta huoneistosta ja myös vieras itse saa palautteen. Eli toimitaan melkolailla huutonet-pohjalta.Huoneemme sijaitsi värikkäällä asuinalueella Lontoon Shoreditchissä, josta tuli mieleen boheemi Kalliomme täällä Helsingissä. Asunnolta oli lyhyt matka niin Liverpoolin asemalle kuin Brick Lanen vintagekauppoihinkin. Saksalainen pariskunta, jolta huoneen vuokrasimme, oli todella mukava ja yhteyttä on pidetty matkan jälkeenkin. Tässä siis kävi niin, että airbnb:n avulla nähtiin paljon paikallista elämää ja saatiin uusia tuttavuuksia. Voin siis suositella palvelua todella lämpimästi.

Ja oli kyllä ihanaaa, kun sähköpostiin tipahti muutama päivä sitten arvio itsestä vieraana: "M and J were 5* guests: very considerate, courteous and just nice to have around. They even brought Finnish chocolates as a gift...what more could you ask for ;) Highly recommended guests! Please come back :)"

Eli koskas varataankaan uudet lennot?

2 kommenttia:

 1. Hei, löysin tämän postauksen, kun googletin airbnb:stä kokemuksia. Kiva, että olit kirjoittanut tästä palvelusta. Kiinnostaisi tietää maksoitko itse varauksen luottokortilla?

  Kun itselläni ei ole Paypalia, niin onkohan turvallista maksella luottokortilla?
  nimim. vanhus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Maksoin kyllä ihan luottokortilla, koska itsellänikään ei ole PayPalia (pitäisi kyllä hankkia). Turvallisuudesta en tietenkään mitään kattavia takuita osaa antaa, mutta meillä toimi ainakin hyvin.

   Mutta ehkä tulevaisuudessa kuitenkin maksaisin Paypalin kautta, jos käyttäisin Airbnb:tä.

   Poista